مبدل های حرارتی در صنایع پتروشیمی

مبدل های حرارتی در صنایع پتروشیمی

چرا در صنایع پتروشیمی از مبدل های حرارتی استفاده کنیم؟

مبدل حرارتی در صنایع پتروشیمی نقش بسیار مهمی را ایفا می ­کند. مبدل های حرارتی در فرآیندهای گرمایش و خنک کاری مواد در صنایع پتروشیمی استفاده می شوند.

فشار بالا و دمای بالا نیازهای معمول مبدل های حرارتی مورد استفاده در بخش پتروشیمی است. سوخت‌های فسیلی خام حاوی مقادیر زیادی آب هستند و بخش زیادی از فرآیند پتروشیمی به حذف آن از محصولات نهایی اختصاص می یابد. علاوه بر مورد یاد شده، مبدل های حرارتی در فرآیندهای عملیات گرمایش ، سرمایش ، تقطیر و همچنین بازیابی انرژی برای به حداکثر رساندن راندمان محصول، حیاتی هستند.

مبدل های حرارتی علاوه بر استفاده در عملیات استخراج و پالایشگاه، معمولاً در سراسر زنجیره تامین پتروشیمی برای فرآیندهایی از جمله تمیز کردن، مایع سازی، تراکم و تبدیل مجدد به گاز یافت می شوند.

کاربرد مبدل های حرارتی در صنایع پتروشیمی

مبدل‌های حرارتی در فرآیندهای متعددی برای صنایع پتروشیمی استفاده می‌شوند که نمونه هایی از آن عبارتند از:

– تراکم حلال ها و سایر مواد شیمیایی : در پتروشیمی برای متراکم کردن حلال ها و مخلوط های چند جزئی در فرآیندهای شیمیایی (تقطیر حلال ها و مخلوط های چند ماده ای).

– سرمایش و گرمایش راکتورها و واحدهای تولیدی : در رآکتورها و مخازن تولید محصولات با مکانیزم تولید حرارت یا فرآیند خنک سازی.

– خنک سازی هیدروکربن ها : مبدل های حرارتی همچنین برای خنک سازی هیدروکربن ها مورد استفاده قرار می گیرند.

– خنک سازی آب : برای خنک سازی آب در چرخه های آب در قسمت های مختلف واحدهای پتروشیمی نیز لازم است.

– بازیابی حرارت از مواد و فرآیندها : استفاده از انواع مبدل های حرارتی برای بازیابی حرارت در تمام فرآیندهای پتروشیمیایی.

– استفاده از مبدل های حرارتی در پتروشیمی برای حرارت دهی یا خنک سازی تولید محصولات حد واسط در واکنش ها.

– مبدل های حرارتی در پتروشیمی برای بازیابی حرارت در واحدهای تولید بنزن.

– استفاده به عنوان اواپراتور و کندانسور.

– تامین آب داغ به عنوان گرمکن آب تغذیه بویلر.

– خنک کاری سدیم هیدروکسید.

– استفاده به عنوان گرم کننده نفت خام.

– استفاده به عنوان پیش گرمکن آب و خنک کاری آن.

علاوه بر این، مبدل‌های حرارتی در صنعت پتروشیمی برای افزایش بازدهی فرآیندها و صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز استفاده می‌شوند. به طور معمول ، دمای جریان خروجی از یک فرآیند پتروشیمی باید کمتر از دمای جریان ورودی باشد. با استفاده از مبدل‌های حرارتی مناسب و مقرون به صرفه شرکت یاران قطعه توس خراسان ، انتقال حرارت بین دو جریان صورت می‌گیرد و دمای جریان خروجی کاهش می‌یابد. این باعث کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه‌های تولید در صنایع پتروشیمی می‌شود.

انواع مبدل‌های حرارتی استفاده شده در صنایع پتروشیمی

صنایع پتروشیمی از انواع مختلفی از مبدل‌های حرارتی استفاده می‌کنند. یکی از این انواع مبدل‌ها، مبدل‌های حرارتی ترموسیفونی هستند. این نوع مبدل حرارتی برای انتقال حرارت در فرآیندهایی که مشکلاتی از جمله فشار بالا و تغییرات حجمی را دارند استفاده می‌شوند. در این نوع مبدل‌ها، حرارت به وسیله آب یا هوا منتقل می‌شود و با ایجاد تغییرات حجمی در آب یا هوا، انتقال حرارت انجام می‌شود.

از انواع مبدل‌های حرارتی استفاده شده در صنایع پتروشیمی، مبدل‌ حرارتی پوسته و لوله است. در این نوع مبدل‌ها، حرارت از یک جریان به جریان دیگر به وسیله لوله‌هایی که درون یک پوسته قرار دارند، منتقل می‌شود. این نوع مبدل‌ها برای انتقال حرارت در فرآیندهایی که نیاز به انتقال حرارت بین دو مایع دارند، استفاده می‌شوند. مبدل‌های حرارتی لوله‌ای می‌توانند با توجه به نوع مایعات، شکل و اندازه لوله‌ها و شرایط، عملکرد متنوعی داشته باشند و به همین دلیل برای بسیاری از فرآیندهای صنعتی بسیار مناسب هستند.

برای مثال، در فرآیند تولید پلیمرها، مبدل‌های حرارتی برای انتقال حرارت از جریان گاز خنک‌کننده به جریان پلیمر گرم استفاده می‌شوند. همچنین در فرآیندهای نفت‌کشی و پالایش، مبدل‌های حرارتی برای خنک کردن جریان هیدروکربن‌ها و انتقال حرارت به جریان آب استفاده می‌شوند.

با توجه به طیف گسترده ای از فرآیندها در صنایع شیمیایی و پتروشیمی، آگاهی از رفتار های مواد در مقابل یکدیگر برای طراحی مبدل های حرارتی بسیار مهم است. وجود سیالات خورنده و همچنین احتمال رسوب دهی بالا نه تنها مستلزم انتخاب دقیق مواد مورد استفاده است، بلکه به طراحی سفارشی مبدل های حرارتی نیز نیاز دارد.

مهندسین متخصص و ماهر شرکت یاران قطعه توس خراسان (یارا مبدل ) قادر هستند طراحی حرارتی و مکانیکی مبدل حرارتی شما را با در نظر گرفتن تمام ویژگی‌های خاص فرآیند شما، مانند احتمال رسوب زیاد و خوردگی آن، به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.