سولدرینگ فرآیندی است که در آن فلزات با ذوب یک فلز پرکننده در محل اتصال به یکدیگر متصل می شوند تا پیوندهای دائمی قوی ایجاد کنند. این روش ممکن است کشش مویرگی داشته باشد یا نداشته باشد و در دمای کمتر از 840 درجه فارنهایت، بسیار کمتر از جوشکاری انجام می شود. این فرآیند اجازه می دهد تا فلزات مختلف از جمله مس، برنج و طلا لحیم شوند.
مانند بریزینگ،سولدرینگ نیز از شار برای تقویت و بهبود خواص مکانیکی آن استفاده می کند.
روش های موجود، بر اساس روش اعمال گرما گروه بندی می شوند:
1- مشعل
2- کوره
3- القایی
4- غوطه ور شدن یا مقاومت.
آلیاژهای سولدرینگ معمولاً با عنصر آلیاژی اصلی آنها شناسایی می شوند. در نمودار زیر انواع عمده سولدرینگ و موادی که به آن ها اضافه خواهند شد فهرست شده است.
سولدرینگ در واقع یک روش لحیم کاری است، نه جوشکاری. اما در اصطلاح در داخل ایران از آن با عنوان یک روش جوش یاد می شود در حالی که تفاوت هایی دارند.
در حالی که ممکن است سولدرینگ شبیه به جوشکاری به نظر برسد، اما هدف متفاوتی دارد. به طور معمول، سولدرینگ(یا در اصطلاح جوش سولدرینگ) نرم است و در لوله ها و قرقره ها استفاده می شود. اغلب در دستگاه های الکترونیکی استفاده می شود، زیرا به قطعات اجازه می دهد به صورت الکترونیکی متصل شوند. به طور کلی، یک اتصال لحیم شده به اندازه پیوند بریزینگ یا جوشکاری شده قوی نیست – با این حال، به قطعات اجازه می دهد الکتریسیته را هدایت کنند.
سولدرینگ توسط انجمن جوشکاری آمریکا (AWS) به عنوان فرآیندهای پیوند فاز مایع-جامد طبقه بندی می شود. مایع به این معنی است که فلز پرکننده ذوب شده است و جامد به معنای ذوب نشدن مواد یا مواد پایه است.
بر خلاف جوشکاری، لحیم کاری شامل ذوب قطعات کار نمی شود. تفاوت اصلی بین سولدرینگ و جوشکاری منبع حرارت است. همانگونه که گفتیم از طریق مشعل، کوره، القایی، غوطه ور شدن یا مقاومت به عنوان منابع حرارتی که در دمای کمتر از 840 درجه فارنهایت (450 درجه سانتیگراد) اعمال می شود، در حالی که جوشکاری قوس الکتریکی از برق به عنوان منبع گرمایی استفاده می کند که دمای آن تقریباً 10000 درجه فارنهایت است.
تنها تفاوت بین سولدرینگ و بریزینگ در دمایی است که هر فرآیند در آن انجام می شود. سولدرینگ در دمای کمتر از 840 درجه فارنهایت (450 درجه سانتیگراد) و بریزینگ در دمای بالاتر از 840 درجه فارنهایت (450 درجه سانتیگراد) انجام می شود.
برخی از مزایای این نوع اتصال در مقایسه با سایر روش های اتصال عبارتند از:
– دمای پایین.
– ممکن است به طور دائم یا موقت انجام شود.
– مواد غیر مشابه را می توان به هم متصل کرد.
– سرعت الحاق.
– احتمال آسیب دیدن قطعات کمتر.
– سرعت پایین گرمایش و سرمایش.
– قطعات با ضخامت های مختلف را می توان به هم متصل کرد.
– تنظیم مجدد آسان.
این روش فرآیندی است که مزایای زیادی دارد، اما اغلب در هنگام انتخاب فرآیند اتصال نادیده گرفته می شود. توانایی اتصال بسیاری از مواد مختلف با تنوع محدودی از شارها و فلزات پرکننده، نیاز به موجودی زیادی از مواد را کاهش میدهد، که میتواند منجر به صرفهجویی در هزینههای زیادی برای یک تجارت کوچک یا فروشگاه خانگی شود.
شما می توانید با اطمینان از رعایت استاندارد ها، جهت طراحی و سفارش و خرید انواع مبدل حرارتی از جمله مبدل حرارتی پوسته و لوله ، مبدل حرارتی صفحه ای ، مبدل حرارتی هوا خنک و…. برای تاسیسات خود با واحد فروش یاران قطعه توس خراسان (یارا مبدل) در تماس باشید.